torstai 15. tammikuuta 2015

Millanen on meidän torstai?

Katsotaanpas saanko tehtyä postauksen meidän päivänkulusta. Kannettava oli koko päivän auki, jotta pääsin aina välillä päivittään kellonaikoja. Joka päivä ajat eivät mene näin, mutta melko hyvän käsityksen tästä meidän päivästä kuitenkin saa. Nyt neiti on itse lyhentänyt pitkien päikkäreiden kestoa, mutta tänään käytiin herättelemässä, että tuo tähän uomaan muotoutunut rytmi pysyisi yllä.

klo 2.45
Herään vessahätään ja käyn vessassa ja jään sänkyyn pyörimään.

klo 3.00-3.15
Neiti älähtää sängyssään ekan kerran ja koska en ole vielä nukahtanut kipaisen samantien yläkertaan, ennen kuin ehtii mitään hermostumisia neidin osalta tapahtua. Imetän likan ja lasken takaisin pinnikseen. Likka jää silmät auki pötköttään, mutta itkuhällärin kautta kuulu vain pari vaimeaa äännähdystä ja sitten hiljenee.

klo 4.15
Ehkä suunnilleen tuohon aikaan nukahdan. Ehdin jotenkin kummasti piristyä ja sitten miehen kello vielä soitti vähän ennen neljää. Melkein samantien kun mies lähti töihin, taisin kuitenkin itsekin nukahtaa.

klo 7.30
Puoli kahdeksalta herään neidin kiljahteluihin. Iloiset kimahdukset kaikuu, kun pinniksessä ilmeisesti jutellaan joko mobilelle tai pöllölle. Yleensä imetän neidin yläkerran nojatuolissa myös aamulla, mutta tänään vaipassa haisi kakka, joten tultiin alas pesulle ja vaatteiden vaihdolle suorilta ja otettiin "aamutissit" vasta sitten. Jostain syystä syöminen oli  melkoista härväämistä. Pari imua - tissi irti - ihmettelyä - vähän käninää - imemistä - ähellystä etc.

klo 7.50
Sitten neiti leikkimatolle ihmetteleen ja minä päästin koiran pihaan aamupissalle ja tein itselleni 2 aamupalaleipää. Välillä käyn kääntämässä likan takaisin selälleen, koska vattallaan meinaa mennä hermo.

klo 8.20-8.45
Nappaan känisevän likan leikkimatolta sohvalle kanssani leikkimään. Ilmeillään, jutellaan, leikitään ja pusutellaan, tosin neiti on normaalia huonommalla tuulella, eikä ole yhtään niin nauravainen kuin normaalisti.

klo 8.45-10.00
Annan neidille jälleen tissiä, kun aamusyöminen oli sellasta härväystä. Sitten aletaan pötköttää sohvalla ja vaikka neiti meinas tissille nukahtaa, niin nyt ei haluis enää siihen äitin viereen ummistaa silmiään. Silittelen tyttöä ja lopulta nukahdetaan molemmat. Herään neitin ähinään ja kohtahan sieltä pörähtää kakka vaippaan. TAAS!

klo 10.00-10.40
Vaipan vaihto ja taas leikkimatolle touhuamaan. Minä laitan pesukoneen pyörimään (ollut suunnitelmissa "vasta" kaks päivää) ja katselen vauvanvaatteita netistä. Olen jo tilaamassa, mutta iskee nuukamies-efekti ja jätän tilaamatta.

klo 10.40
Tissiä neitoselle ja tämän jälkeen leikkimistä ja jostain syystä kovin kärttysen neidin viihdyttämistä. Likka ollut koko aamun vähän normaalia känisevämpi, tuleeko sieltä niitä hampaita? Ei ainakaan sormeen tunnu ikenessä vielä mitään.

Näin perusteellisesti meillä luetana kirjoja.

klo 11.45-16
Vaipan vaihto, vaatetta päälle ja pienelle vaunulenkille koiran kanssa. Likka jää ulos nukkumaan vaunuihin pitkiä päikkäreitään. Tänä aikana täytyy käydä pikaisesti kaupassa. Suunnittelin tekeväni jättikattilallisen kaalisoppaa, kunnes justiinsa tajusin, että kaali voi aiheuttaa vatsanväänteitä neitosellekin ja suunnitelmat meni uusiksi. Varmaan loppupäikkäriaika löhnätään miehen kanssa sohvalla (tulee toista kahden pintaan) ja alotellaan ruuan tekoa.

klo 16.00
Isi meni herätteleen neitiä, että pysyisi tämä neitin itsensä muovaama uusi rytmi kohdillaan. Minä tein jo ruokaa, joka keskeytyi hetkellisesti, kun imetin neitosen.

klo 16.30-17.00
Leikkimatolla, mutta yllättävän nopeasti alkoi ensin käninä ja sitten itku

klo 17.00
Syödään miehen kanssa olkkarissa. Minä yritän samalla viihdyttää neitosta, joka pötköttelee sohvalla ja on selvästi huonotuulinen.

Nallen haliminen ehkä auttaa edes hitusen.

klo 17.15-17.45
Kanniskellaan isin kanssa vuorotellen neitiä, koska jostakin syystä tuo on nyt pahalla päällä, eikä malta olla ollenkaan yksin. Sylissä ollessaankin täytyisi koko ajan kävellä. Yritän kokeilla tekeekö hampaita, mutta en edelleenkään tunne, että mitään olisi ikenen läpi tulossa.

klo. 17.45
Tarjoan jälleen tissiä, koska on niin rauhaton ja itkuinen. Syö tyytyväisenä. Sen jälkeen yritän rauhoitella likkaa sylissä sohvalla ja lopulta tuo alkaa siihen rauhoittumaan. Nyt kuulen selvästi, että masussa on pikkusella jotakin elämää eli onko se kuitenkin masu mikä vaivaa...

klo 18.15-18.45
Nukkuu pienet päikkärit mun sylissäni. Tällä kertaa melko aikainen ajankohta.

klo 18.45-19.30
On herätessään selkeästi paremmalla tuulella ja viihtyy jälleen leikkimatollakin.

klo 19.30
Isi menee sänkyyn ja ollaan hetki sängyllä porukalla, jopa koira pääsi poikkeuksellisesti käymään sängyssä.

klo 19.45-20.00
Tullaan yläkertaan mekkaloimaan, jotta isi pystyy nukkumaan (hänen kello soittaa aamulla klo 3.45). Annan neidille tissiä ja sen jälkeen leikitään lattialla. Likka on oikein hyvällä tuulella. Peukku meinaa mennä koko ajan suuhun ja nappaan sen sieltä vähän väliä pois. Hirmuista kiljuntaa on myös mukava harrastaa, jos äiti meinaa kiinnittää huomiota johonkin muuhun. ;)


klo 20.00
Hyväntuulisuus ei pitkään kestä ja taas alkaa känkkäränkkäröinti. Käninää ja mikään muu ei kelpaisi, kuin olla sylissä kannettavana. Istuminen ei suinkaan kelpaa, vaan on koko ajan seistävä ja kuljettava ympäriinsä. Vielä olisi aikaa nukkumaanmenoaikaan... Lopulta kuitenkin malttaa rauhottua syliini imemään nyrkkejään vaikka istunkin.

klo 20.45
Vaipan vaihto, yökkäri päälle, imetys molemmista tisseistä lastenhuoneen nojatuolissa ja likka pinnikseen. Oli nukahtamassa jo tissille, mutta piristyi kummasti justiinsa, kun laskin pinnikseen. Itkua ja kiukuttelua pinniksessä. Minä silittelin peiton alta reittä ja hyssyttelin, samalla kun unipöllöstä kuului sateenropina. Välillä liukenen paikalta, mutta pari kertaa joudun palaamaan silittelemään, mutta onneksi vain hetkeksi.

klo 21.15
Rauhoittuu niin, ettei tarvitse ainakaan hetkeen palata rauhoittelemaan. Välillä meinaa tulla pieni itkun tirahdus, mutta helpottaa nopeasti.

klo 21.25
Hiljaisuus lastenhuoneessa. Itse menen normaalisti tässä vaiheessa samantien hammaspesulle, päästään koiraa pihaan pissalle, annan koiralle ruuan ja menen itsekin sänkyyn lukemaan ja pelaileen puhelimella. Joskus neiti herää nopeasti n. 30-60 minuutin päästä nukahtamisesta, joten käytän tuon ajan hyväksi. Nyt istun kuitenkin vielä tietokoneella kirjoittamassa tätä ja saatanpa katsoa DVD:ltä vielä Housen jakson loppuun ennen iltapuuhia.

Nyt julkaisen tämän tässä muodossa. Neiti herää jos herää vielä, sitten mennään silitteleen ja rauhoitteleen. Toivottavasti päivä olisi kuitenkin tässä ja kohta itsekin maate. :)


2 kommenttia:

  1. Jee, kiva lukea miten muilla päivät rullaavat eteenpäin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä neiti edes heränny enää illalla. Nukkui 8 tuntia putkeen ja nyt toivon, että nukahtais vielä. Menee rytmi ihan kummasti, jos nyt jo noustaan... Itkuhälläristä kuuluu satunnaista älähtelyä.

      Poista