keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Meidän neiti 7kk!

Tässä sairastelun keskellä meillä poksahti täyteen 7kk! Tuntuu niin isolta vauvalta jo tuo 7kk, eikä voi enää sanoa, että puolivuotias. Vauva kasvaa ihan kohisten!

Vähän meillä on kehitys hidastunut nyt kun neiti oppi ryömimään. Kauheaa vauhtia ryömitään, eikä ylöspäin ole juuri ollut enää kiinnostusta nousta. Toisaalta hyvä niin, koska sitten lähtisi tasoilta kaikki mahdollinen neiden hyppysiin. Nyt jo kurottelee lattialta aika korkealle ja esim. tv-tason alahyllyn tavarat on koko ajan vaara-alueella. Pitäisi siirtää ne pois, mutta ei taas ole saanut aikaiseksi.

Nyt neidistä kuitenkin huomaa, että vuorovaikutteisuus lisääntyy. Likka saattaa lähteä tästä olkkarista eteisen kautta keittiöön. Kun alkaa kuitenkin huuteleen likan perään, niin saattaa kääntyä ja lähteä takaisin päin nauraen. Lisäksi kun isi tulee töistä, niin lähtee ryömimään innoissaan kohti eteistä, yleensä iloisesti nauraen. Samoin, jos tulee harmitus, niin itkua tihrustaen ryömii kohti ja saattaa yrittää nostaa käsiään ylöspäin.

Iskän vanhan pelikonsolin ohjain putkahti kivasti yläkerran tv-tason hyllyltä, kun vähän kaiveli.
Neiti syö 4-5 kertaa päivässä kiinteää ruokaa. Aamu- ja iltapuurot, päikkäreiden jälkeen joku pilttirahka/jogurttityyppinen välipälä ja päivällinen siitä sitten jonkun ajan päästä. Toisinaan syödään vähäsen myös ennen päikkäreitä nk. lounasta. Tässä kahden viikon sairastelun lomassa olen kuitenkin käyttänyt melkein kaikki pakkaseen tekemäni ruuat, enkä ole saanut tehtyä lisää ennen tätä päivää. Valmisruuat ei kauheasti maistu likalle sellaisenaan, mutta niitä on niinkin yritetty välillä syödä, kun olisi helppo sitten ottaa mukaan.

Korviketta menee pieniä määriä nokkamukista. Mistään mistä tarvitsee imeä, ei edelleenkään mene vettä eikä maitoa ja nokkamukinkin on oltava sellainen mistä neste valuu suoraan suuhun. Määrät ei siltikään ole suuria ja tissi on edelleen erittäin suuressa osassa meillä. Täytyy myöntää, että alkaisin mielelläni vähentään tissin antamista ja siirtään sitä nokkamukimeininkeihin, mutta neiti ei ole samaa mieltä. Öisin ollaan alettu heräämään nykyään taas kolme kertaa, sekin voisi alkaa väheneen, mutta katsellaan... Joka kerta olen antanut tissiä, kun se on nopein keino itsekin päästä nukkumaan ja selvästi imee aina kunnolla ja vaikuttaa nälkäiseltä.

Vaatekoossa ollaan siirrytty pikkuhiljaa melkein kokonaan kokoon 74. Joitakin 68 vielä käytössä, mutta vähemmän. Osa 74 on kuitenkin vielä isoja, joten vähän täytyy katsoa mitä päälle laittaa. Vaatteet myös likaantuu ihan uutta tahtia, kun sotketaan ruualla ja möyritään lattialla. Onneksi olen tehnyt kivoja kirpparilöytöjä paljon. Vaipoissa käytetään kokoa 4.

Mitoista en osaa sanoa, koska meillä ei täällä ole 7kk neuvolaa ollenkaan. Kuukauden päästä on sitten lääkärineuvola. Odotan kyllä innolla aina mittoja ja nyt jopa vähän harmittaa, kun ei ole sitä neuvolaa!

Nyt toivotaan, että lauantaina päästään viettämään mun ja siskoni synttäreitä, kun olen alkanut tervehtymään. Harmi, että moni ei pääse nyt, kun jouduttiin järkkään uudella aikataululla. Täytyy sitten tehdä treffejä muiden kanssa muina ajankohtina.

Ja oltin meillä tänään vähän surullisissakin merkeissä. Meidän toinen rottaveljes löytyi häkistä kuolleena ja toinen hengitti tosi raskaasti ja oli apaattinen. Vein toisen rottapojan sitten lopetettavaksi. Olin juuri saanut likan vaunuihin unille ja nyt jouduin sitten herättämään neidin ja nappaan mukaan eläinlääkäriin, kun mies oli vielä töissä. Onneksi auto oli piiiiitkästä aikaa mulla. Olisin kyllä luullut, että lähtöjärjestys olisi ollut toinen, koska tämä, joka löytyi kuolleena, oli paljon parempikuntoisen oloinen. Tämä toinen taas on ollut siinä kinthaalla pitkän aikaa, että olen miettinyt, koska tarvitsee tehdä päätös. Nyt kun veli kuoli ja lisäksi oli tullut tällainen raskas ja vaikean oloinen hengitys, niin päätös ei ollut vaikea. Nyt pojat odottaa pakkasessa, että maa sulaa ja haudataan nuo vanhempieni pihaan, jossa muitakin lemmikkejä on viimosella leposijalla.

Viimeinen ateria. Tässä jo eläinlääkärissä ja rauhottava lääke saatu. Vielä mutustettiin koiran nappulaa.

4 kommenttia:

 1. Voi rottapojat :( Rauhallista ikiunta.

  Onnea seitsenkuisille neidille! Noista kolmen herätyksen öistä tuli mieleen, että meillä oli vauvakerhossa toissaviikolla juttelemassa semmonen uniasiantuntija(?) ja hän sanoi, että yli puolvuotias pärjää yleisesti ottaen kyllä yöt ilman syömistä. Suosittelisin unikouluttamaan neitiä, niin pääsisitte pisteeseen, että yöt nukutaan eikä syödä :) Vaatii varmasti useamman vähän hankalamman yön, mutta vois auttaa JOS siis sulla on halua päästä yösyötöistä! Ootko harkinnut asiaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska juttu! Aina, kun meillä on jotain "ongelmaa" tai pohdintaa, niin teillä on vauvakerhossa käyny joku asiantuntija. :D :D

   Mutta joo, oon kyllä ajatellu, että ei tuon varmaan tarttis syödä niin usein. Sitten oon kuitenkin ollut niin laiska ja mukavuudenhalunen, että tissi suuhun nojatuolille ja kohta pääsee itekin takas nukkuun. Ja sit toisaalta, kun jaksais vähän nähdä vaivaa, niin tosiaan alkais varmaan yöt meneen pikkuhiljaa vähemmillä herätyksillä. Välissähän meillä oli vaihe, että herättiin vaan sen yhden kerran. Ja itseasiassa viime yönä oli taas piiiiitkästä aikaa sellanen yö. Heti, kun ehdin täällä marmattaan. :D Tarttis varmaan vähän perehtyä, että miten tätä asiaa kannattais lähestyä...

   Poista
  2. Hehehee tuohon vauvakerhon asiantuntija-juttuun :D Se henkilö oli muuten Babyblues-työntekijä. Linkin takana meidän seudun Babyblues-toiminnasta: http://www.ksetu.fi/tarvitsetko-apua/vauva-ja-lapsiperheet/

   Mä ymmärrän kyllä täysin tuon, että se tissi on vaan helppo ja nopea ratkaisu :) Pidemmällä aikavälillä tosin se unikoulu vois tuoda sullekin paremmat yöunet :) En tiedä onko vauvan vanhempana hankalampi tottua sellaiseen muutokseen, että yösyönti jää pois?

   Poista
  3. Niin ja samalla ehkä tota neitiä sais pikkuhiljaa muutenkin pois tissiltä. Päivisinkin vaan helpoin keino joskus kiukkuun on se tissi ja tyytyväisenä syö (juo) kunnolla. Kyllähän se syö noita kiinteitä, mutta tissi on silti se ultimatehuippujuttu ja hermohan sillä menee sitten, kun ei se muuta syö kuitenkaan kunnolla!

   Poista