lauantai 18. heinäkuuta 2015

Ikää kasassa jo 10kk! Aika hurjaa...

Neidillä tänään mittarissa 10kk! Se ei sinällään kuulosta hirmuiselta, mutta kun asian ajattelee toisinpäin, niin alkaa jo hiukan hirvittää: enää 2kk, niin juhlitaan 1-vuotissynttäreitä! Mää oon jo salaa vähän suunnitellut synttäreitä. Tai oikeastaan stressannut, että missä pidetään, mihin mahdutaan ja ketä kutsutaan! Oon vähän kade siskolleni, jolla oli rivariyhtiöllä kerhotila, jota sai käyttää ilmaiseksi ja hänen esikoisensa synttärit oli siellä. Mahtui melko iso määrä sakkia ilman hikeä, tungosta ja ahdistusta.

Mutta palataan synttäriasioihin toisella kertaa... Nyt oli tarkoitus pohtia millainen riiviö meillä nyt täällä oikein asuu. Sanavalintana riiviö jo ehkä kuvaa jotakin. ;) Tässä vaiheessa elämäänsä neiti on löytänyt jo sisäisen drama queeninsä. Ihan naurettavista pikkujutuista loukkaannutaan erittäin näyttävästi ja toisinaan heittäydytäänkin. Huuto on aina erittäin kovaa näissä tilanteissa. Toisinaan likka kokeilee myös komentamista kovalla "ääääää"-huudolla. Jos mitään ei tapahdu, niin tuota toistetaan useasti. Joskus nuo myös isin kanssa "keskustelevat" huutamalla toisilleen tällain. Ah, miten ihanaa. :D

Meidän tämän päivän kesäretki Hattulaan
Näppäryys ja nokkeluus kasvavat koko ajan. Ongelmanratkaisutaidot kehittyvät ja sen huomaa esimerkiksi jumiin menneiden lelujen tai tielle tulevien esteiden kohdalla. Tietysti riippuu myös väsymyksen määrästä ja muutenkin mielentilasta kuinka kauan jaksetaan yrittää. Toisinaan kuitenkin leluja saadaan vaikeistakin paikoista ja ahtaaseenkin paikkaan pääsee, kun tarpeeksi yrittää. Isin tai äitin jalkoja yritetään kiertää viimeiseen asti, jos ne ovat halutun asian tiellä. Koiraa sen sijaan ei vaivauduta kiertämään... Sen kun voi myös ylittää. ;)

Liikkumisessa junnataan vieläkin paikallaan. Suuria edistysaskelia kun tuntuu tapahtuvan sykäyksittäin ja sellaisia sykäyksiä ei ole hetkeen tullut. Neiti siis kävelee puita pitkin sujuvasti ja konttaa kamalaa vauhtia. Koska en ole vielä löytänyt tarpeeksi leveää porttia rappusiin, olen kerran myös löytänyt likan seitsemänneltä rapulta kiipeämästä. Ai kamala, jos olisi päässyt tippumaan! Eli jos on vinkkejä leveistä porteista, niin otetaan vastaan! Nyt konttaamisen välissä neiti harrastaa kyllä enenevissä määrin karhunkävelyä ja muutaman kerran olen nähnyt tuon nousevan istuvaltaan kyykkyyn. Ehkä nämä sitten kielivät sitä kävelyn lähestymistä. Ehkäpä tämä konttaaminen on vielä meille vanhemmille helpompi ratkaisu. Tosin kuten olen aiemmin sanonut, niin mökillä se käveleminen on tärkeä taito, se ei kuitenkaan tähän kesään taida kunnolla ehtiä, joten ensi kesää odotellessa.

Nykyään likalle ei oikein maistu puuro. Olen ostanut Talk-muruja ja ne on neidin suosikkeja. Katsoin, että niissäkin on vähän suolaa, mutta en jaksa jokaisesta suolahippusesta stressata. Noi uppoaa niin hyvin, että ovat meillä pitkälle korvanneet puuron. Likka napsii menemään niitä melkein jokaisella ruualla, mutta pääasiallisesti tarjoan aamu- ja iltapalalla. Paljon syödään edelleen valmispurkkiruokia ja niiden ohessa hedelmiä ja tomaattia, joka on neidin suuri herkku (kuten myös koiran).

Sitten asiaan, jonka olen vallan unohtanut teille kertoa! Meillä on loppunut imetys! *tähän sellanen tanssiva iloinen hymiö* Monelle se ehkä olisi surullisempi asia, mutta kuten ainakin blogia seuranneet tietävät, niin imetys ei tosiaan ollut mikään nautinto minulle. Nyt korvikekin kelpaa paremmin, kun tissiä ei enää heru ja tuttipullo alkoi kelvata myös ihan sormia napsauttamalla. Mulla on ihan mieletön vapauden tunne koko ajan ja neiti onkin menossa ensimmäistä kertaa yökylään ensi viikolla! Aivan huippuihanaamahtavaaupeeta! Odotan innolla päivää ja yötä, jolloin ei tarvitse koko ajan olla hälytysvalmiudessa.

Harmi, etten tajunnut ottaa teille kunnolla blogisensuroituja kuvia, kun kävimme tänään pienellä päiväreissulla Hattulassa Mierolan sillalla. Nautimme järvimaisemasta ja miehen kanssa syötiin vähän grilliruokaa ja otettiin suurella laiturilla kivoja kuvia likasta. Vähän oli synkkää, mutta ihan hauskoja ilmeitä onneksi saatiin. :) Vähän siis laihanlainen 10kk kuvasaldo teille lukijoille tällä kertaa...

12 kommenttia:

 1. Hei, asutteko muuten jossain täällä Kanta-Hämeen suunnilla? Terveisin eräs täältä samoilta huudeilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihan Kanta-Hämeessa, vaan Etelä-Pirkanmaan puolella! :) Täällä asuminen on tuonut nyt ihan uusia tuulia, kun Hämeenlinnan seutu on näin lähellä ja sieltä löytyykin ihan uusia nähtävyyksiä ja paikkoja. Aiemmin kun on asuttu Tampereella ja Itä-Pirkanmaalla.

   Poista
 2. Onnea kymmenkuiselle prinsessalle! :)

  VastaaPoista
 3. Onnea kaksnumeroisesta luvusta 😄 Ihan hirvittää ku ens viikolla meillä tulee 11kk täyteen!

  VastaaPoista
 4. Onneksi olkoon :) Vaikuttaisi tytön "jääräpäisyys" olevan vähän samaa tyyppiä kuin meidän likalla :D Mistä noi talk-murot löytyy kaupassa? En löytänyt kun yritin kerran etsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samaa mietin meidän likkojen luonteiden kohdalla. :) Talk-murut löytyy ihan murohyllyltä, mutta ei ihan joka kaupassa ole. Meillä esim. lähi S-marketissa ole, eikä yhdessä cittarissakaan. Tuosta viereisen kylän S-marketista sit löyty. Eli kantsii kattella eri kaupoista. Mää oon noita saksilla puolittanu, kun ne on herneen kokosia ja vähän pelottaa tukehtuminen. Muuten en oo yhtään hysteerinen näissä, enkä tiedä olisko noikaan kokonaisina paha juttu, mut toistaseks oon puolitellu...

   Poista
  2. Löysinkin ne tänään Prismassa käydessä :) Mä en lähtenyt puolittamaan, koska meillä syödään jo isompiakin paloja sormiruokaa. Toki joskus vähän köhitään jos nielaistaan liian nopeasti, mutta nää on ihan totuttelukysymyksiä! Muistan myös lukeneeni, että vauvalla yökkimisrefleksi tulee jo kielen takaosasta eli ei tartte edes minkään palan olla kurkussa. Kakominen vähän säpsäyttää kyllä meikäläistäkin!

   Poista
  3. Meilläkin syödään aika isojakin paloja muuta ruokaa, mut toi pyöree muoto jotenkin mua hirvitti... Ja että ne on melko kovia. Mut ehkä määkin sit uskallan ihan oikeen kokosina. ;) Hyvä, että löysit niitä. :)

   Poista
  4. Tää tulee myöhässä niin varmaan tilanne onkin jo muuttunut :) Mutta kokeile vaikka omaan suuhun, ne menee nopeesti pehmeäksi. En siis usko, että tukehtumisvaaraa on. Mutta kovia palasia pelkään kyllä itse, esim. raakaa omenaa tai porkkanaa. Heh mua naurattaa kaupassa nuo Talk Murut, kukahan muu niitä syö kuin vauvat? :D Varmaan joku mutta...en oo muissa yhteyksissä kuullut. :)

   Poista
  5. Joo, koklasinkin sitten ja hetken aikaa niitä on meilläkin syöty kokonaisina. Likka pureskelee ne noilla etuhampaillaan. Huulet töröllään rouskuttaa. :D

   Poista