lauantai 14. marraskuuta 2015

Anna lapselle lusikka...

Siis apua! Meidän pieni pirpana sai tänään pitkästä aikaa kotona lusikan käteensä. Ja mitä tapahtui? Tää alko syömään sillä! Ihan tosta noin vaan. Pari kertaa vähän ohjasin, kun likka vaan odotti palvelu kädet leväällään. :D Sitten se pisteli koko lautasellisen itse suuhunsa. o.O Mulla on tainnu mennä joku juttu vähän ohi, mun lapseni kehityksessä. Ja joo, tiedänhän mää tarhantätinä, että siellä reenataan ja lusikka annetaan käteen aina ihan pikkusillekin. Mutta tuli silti aika yllärinä.

Ja hei... Meni vielä melko siististi! Vähän tippu ruokalapulle, mutta ruoka tietty oli sellasta, että pysy suhteellisen hyvin lusikassa. Jotain makaroonia tai riisiä olisi paljon hankalampi lusikoida. Nyt kyseessä oli ihan purkista lautaselle kumottu lasten italianpata. ;)

Ja vieläkin mää jaksan hämmästellä tätä tunnetta, mikä ylpeällä äidillä on ihan pikku jutuista. Tai noh... Eihän tää nyt mikään pikku juttu ole vaan tosi iso askel sitä kohti, että syödään koko perhe samaan aikaan pöydän ääressä. Mutta kuitenkin. Sitä on ihan pakahtumaisillaan ylpeydestä, kun oma lapsi on jonkin taidon oppinut. Lusikalla ruokaa suuhun, pipo itse päähän, eka pissa pottaan... you name it.

Tästä päästäänkin sopivalla aasin sillalla siihen, että toisaalta monia ei tällaiset asiat varmastikaan kiinnosta. Siksi pyrin hehkutukseni pitämään vain lähimmissä ihmisissä sekä täällä blogissa ja tietty vauva-aiheisissa keskusteluissa. ;) Nää jututhan on ihan numero 1 inhokkeja aina kaikissa "näitä päivityksiä en voi sietää facebookissa" -jutuissa. :D Onneksi nykyään varsinkin näitä erilaisia kanavia on ihan riittämiin.

P.S. Likan varhaiskasvatuskeskustelu on keskiviikkona ja odotan sitä kyllä jo tosi innolla! Nii ja maanantaina on meidän TAYS-käynti karsastuksen takia. Joskin tuntuu ainakin itsestä, että se on vähentynyt aika paljon.

3 kommenttia:

 1. Hieno homma! Olispa ihanaa päästä pois syöttämisestä! Pitäisköhän itekin antaa noille lusikat...en vaan jaksa jos ne alkaa heitellä ruokaa pitkin ja poikin! Muutenkin hermot ollu kireellä viime aikoina o.O No, pitänee kokeilla joku päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kahden kanssa se tosiaan varmasti onkin ainakin viisinkertainen urakka! En ä tiedä onko tää nyt meidän likalle päikystä näin yhtäkkiä tarttunu. Aiemmin se on vaan läiskytellyt sitä ruokaa lusikallaan ja muuten oon syöttäny tai sormin syötävän on napsinut itse. Joskus oon auttanut, että ruoka lusikkaan ja sit suuhun, mut ei oo neidillä kiinnostus riittänyt...

   Eiköhän se teiltäkin sitten ajan kanssa sieltä tule! Varmasti se syöminen alkaa jossain vaiheessa sen verran kiinnostaa, että omatoimisuus ja taidot löytyy. :)

   Poista