lauantai 7. marraskuuta 2015

Opi uutta minusta 2

Eli haaste tupsahti Pieni tytön tylleröinen -blogin Tuijalta ja päätin tarttua siihen heti. Tarkoitus oli alkaa kirjottaan tästä lisää lapsia(?) -keissistä, mutta iski joku tyhjän paperin syndrooma, enkä osannut lähteä liikkeelle mistään. Mutta kyllä se sieltä tulee vielä... Annetaan nyt ajatuksen hetki muhia. Tällaiset haasteet on mun mielestä tosi kivoja, missä toinen on saanut keksiä kysymyksiä. Vastailen mielelläni ja oppiipa siinä joku ehkä jotain uutta minustakin. ;)

1. Mikä joulussa on parasta?
- Se joulun henki ja tunnelma. On vähän sellaista salaperäistä ja -myhkäistä. On lämmin ja kotoinen tunnelma ja mieli jotenkin rentoutuu. Ja tietysti saa olla perheen kanssa. Ja rrrakastan lahjojen ostamista. Jotenkin se on viime aikoina alkanut vähän ressata, koska kaupoissa ihmiset ovat jotenkin liian kiireisiä ja kireitä. Minä voisin vain kierrellä, katsella ja suunnitella, mutta jotenkin se kireys sitten aina meinaa tarttua muhunkin. No joo, nyt kyllä vähän lähdin ajelehtimaan tästä aiheesta. :D

2. Mikä tekee sinut iloiseksi?
- Perhe! Tekee se usein hulluksikin (varsinkin tuo meitin likka), mutta kyllä olen niin iloinen työpäivän jälkeen, kun pääsen kotiin ja haluaisin vain olla ja nauttia perheen kanssa oleilusta. 

3. Entä surulliseksi?
- Itsekkyys ja ajattelemattomuus. Se ettei osata yhtään asettua toisen asemaan ja nähdä maailmaa sen toisen ihmisen näkökulmasta.

4. Mitä herkkua (tai ei-herkkua) et voi vastustaa?
- Vastaisin tähän normaalisti sen enempää ajattelematta suklaan, mutta vetäsin tänään kahvilassa superison suklaakakkupalan ja vedin ihan suklaaöverit. :D Vähän vieläkin puistattaa! Mutta olen sellainen, että herkku kuin herkku, niin mulla ei ole mitään itsehillintää. Plaah... Jäätelö kuuluu suosikkeihin ja juustokakku ja juustonachot ja ja ja... Ja esim. mikrotetut juustoleivät on sellasia mitä olen viime aikoina syönyt ihan liikaa. :D

5. Parasta arjessasi juuri nyt?
- Pötköttelyt iltaisin likan kanssa säkkituolilla tai sohvalla. Joskus vähän se sivuseikka kiristää, että kaikki kotityöt on miljoona vuotta rästissä, mutta en vaan jaksa. Ja neiti on niin hyvää seuraa. ;)

6. Kahvi vai tee? Vai kenties joku muu?
- Ei kumpikaan! ;) Tai jos löytyy ruusunmarjateetä, niin kyllä kiitos. Se vaan on aika harvinaista. Se ei siis maistu perusteelle, joten siksi se uppoaa. Muuten limu, vesi, mehu -osastolta melkein mikä vaan maistuu.

7. Lapsesi /lapsiesi nimi: mistä tulee? Oliko vaikea vai helppo keksiä? (Jos et paljasta lapsen nimeä blogissa, avaa silti vähän tarinaa nimen takana :) )
- Meidän neidin nimi kuuluu mun suosikkeihin, jotka olen jo useampi vuosi sitten keksinyt. En tiedä mistä ne silloin aikoinaan mun mieleeni on tupsahtanut, mutta monesti olen todennut, että kolmelle tytölle olis etunimet valmiina. :D Noh, sitten mies tyrmäsi yhden niistä heti ja tämä mihin päädyttiin oli sitten mun kaikista ehdotuksista sellainen mihin mieskin tarttui. Pikkuhiljaa sitten kokeiltiin neidin syntymän jälkeen, että sopiiko tuo omaan suuhun ja kyllähän se alkoi sopimaan. Toinen nimi on miehen ehdotus neidin nimeksi (on kuitenkin aika lähellä miehen siskon nimeä, joten etunimeksi ei oikein ollut kiva) ja kolmas nimi kulkee miehen naispuolisten sukulaisten nimissä. Ja itselleni tärkeä kriteeri (itselläni erikoisempi nimi) oli myös se, ettei nimi ole suosituimpien joukossa, mutta ei kuitenkaan mikään väkisin väännetty/ulkomaalainen. Mielestäni nimi täyttää kriteerit ja on kaunis. Tekisihän tuo mieli ääneenkin sanoa, mutta maltan mieleni. Osa lukijoista tietääkin. ;)

8. Lempipuuhasi/-leikkisi lapsesi kanssa?
- Likka oppii joka päivä jotain uutta ja puuhat muuttuu vauhdilla. Nyt ollaan reenattu Duploilla rakentelua ja rengastornin rakentelua. Sitten pussaillaan nukkea, pehmoleluja (ja välillä äitiäkin). Kutitellaan, hassutellaan ja nauretaan. <3

9. Taito, jonka haluaisit lapsesi oppivan?
- Itsenäinen syöminen! Kyllä tuota nyt vähän jo lusikka kiinnostaa, mutta ei kovin kauaa ja vielä ei ole mitään viitteitä siitä, että saisi ruokaa siihen lusikkaan. Suuhun sen osaa kyllä ohjata jotenkin. Ja puhuminen ja KENGILLÄ käveleminen. Helpottaisi esim. kauppakassien sisään kantamista, jos likka kävelisi jo itse sisälle ja puhuminen auttaa tietty ymmärryksessä. Kyllä tuo jo yrittää sanoja toistella perässä, mutta muuten en kovin paljon ole huomannut varsinaista "puhumisen" yrittämistä.

10. Ärsyttävin lastenlaulu?
- Vooooi veljet, litra mansikoita. Voooi veljet, litra mansikoita. Voooi veljet, litra mansikoita... Ah miten ärsyttävä korvamato! :D Ja töissä käytän vielä lasten kanssa paljon tuota voi veljet -sanontaa ja nyt tuo laulu tulee joka kerta mieleen. Argh! Olen siis oppinut kyseisen rallatuksen vasta nykyisessä työpaikassa.

Tänään olen kuitenkin huipputylsä, enkä haasta ketään! Monelle nämä haasteet taitaa olla vähän rasitteitakin, joten tällä kertaa muut pääsee pälkähästä. :) Mää kuitenkin tykkäilen etenkin tämän tyyppisistä haasteista, joten mulle saa laittaa tuleen!

2 kommenttia: