keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Kesäkurpitsako kiukun aiheuttajana?

Nyt mää alan epäillä, että meillä iltakiukut johtuukin kesäkurpitsasta. Mutta oikeesti.. Sehän on sellanen mauton, hajuton ja väritön ruoka, joten ihmettelen. Enkä tätä nyt varmaksi sano vieläkään, mutta en ole ihan varma haluanko enää kokeilla.

Meillä on kolme kertaa syöty kesäkurpitsaa. Aiemmin se oli sillon flunssan aikaan ja ajattelin, että johtuisi flunssasta ja mahdollisesta korvatulehduksesta. Korvissahan ei tosiaan sitten mitään ollut ja ajattelin jo vähän siinä, että kahtena päivänä syötiin sitä kesäkurpitsaa ja silloin illalla oli sitä mahdotonta huutoa. Mutta ajattelin, että tuskinpa se sitä.

Tänään palasimme kesäkurpitsaan. Tänään taas huudettiin. Mutta nyt toissapäivänä otettiin ne rokotukset... Voisko ne vielä vaikuttaa? Tosin ei nukkumaan meneminen ole kahtena edellisenä iltana ollut yhtään hankalaa. Tämä lähti jo siitä liikkeelle, että neiti härväsi tissillä. Hyöri ja puri mua (Ai saata*a) ja määkin siinä ärähdin. Otti tosi vähän maitoa tissiltä juuri ennen sänkyyn menoa. Sängyssä alkoikin sitten tuo aiemmista kerroista tutuksi tullut lohduton huuto.

Vähän sain likkaa rauhottuun laulamalla, mutta nopeasti mentiin taas hysteerisyysasteelle ja päätin pistää hommaan stopin. Nojatuolissa istuminen ei kelvannut likalle, vaan piti seistä/kävellä ympäriinsä. Lauleskelin ja pian tuo väsähti ja laskin pinnikseen. No neitipä siitä havahtui ja lyhyen "missäs mää olinkaan" -ihmettelyn päätteeksi huuto alkoi. Nappasin taas syliin. Hetken kävelin, että tuo rauhottui ja lauleskelin. Sitten kun silmät jo alkoi painaa, niin sain istuakin ilman huutoa. Kun kuului tasainen raskas tuhina, niin uskalsin siirtää takaisin pinnikseen. Sinne jäi ja siellä nukkuu!

Huh! En ehkä uskalla kokeilla enää tota kesäkurpitsaa. Voisko se olla siitä kiinni? Syödessä ei mitään ja syö ihan mielellään, eikä tule mitään reaktioita siinä. Mutta illalla sit nukkumaanmeno on ihan persuksista. Vähän oli itkusempi tässä illallakin, ei tosin paljon. Voi mennä vielä normaalin liikkumavaran rajoissa. ;)

Mutta vaunupäikkärit. Ne ei kyllä enää yli 3 tuntia kestä. Ei ainakaan ole moneen päivään kestänyt. Tänään 3 tuntia, eilen nukkui autossa pätkiä, toissapäivänä 2,5 tuntia etc. Ja tietty tänään tunnin unien jälkeen havahtui johonkin juuri silloin, kun olin suihkussa. No tulipa vauhtia töppösiin äitelle, eikä vettä kulunut, kun ei ehtiny haaveileen. :D

2 kommenttia:

 1. Rokotukset voi kyllä tietääkseni vaikuttaa vielä viikonkin päästä eli vois johtua siitäkin.

  Pitkät päikyt oli meillä ennen 3h, mutta nykyisin noin 2h eli tervetuloa kerhoon ;)

  Tänään vauvakerhossa meillä oli joku ravitsemustyyppi juttelemassa ja hän puhui jotain, että uusien suositusten mukaan kurpitsan (myös kesäkurpitsan) syöttämistä pitäisi vältellä, koska se kerää kuulemma "itseensä" nitraattia. Olen itsekin kesistä antanut ja varmaan annan jatkossakin, mutta ehkä en pelkiltään eli vähennän määrää. Oli kyllä yllätystieto meille kaikille kerholaisille! :O Tässä linkki ravitsemusohjeisiin:
  http://www.jyvaskyla.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/jyvaskyla/embeds/jyvaskylawwwstructure/70508_Imeva_ravinto.pdf

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, no olipa tosiaan uusi tieto. Kiitti vinkkasusta.

   Niinno, meillä ne pitkät päikyt oli joskus 5 tuntia (eikä siitä oikeesti ole montaa viikkoa), että tää alkaa olla jo aika järkytys. :D :D

   Poista