sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Ensimmäinen varsinainen ulkoilu!

Kyllähän ulkona tietty ollaan paljonkin. Neiti nukkuu päikkäreitä monta tuntia päivässä ulkona ja kuljetaan muutenkin paljon paikasta toiseen vaunuilla tai autolla. Nyt vappuna kuitenkin ensimmäistä kertaa likka pääsi ihan itse möyryään ja ihmetteleen maailman menoa ulos. Olimme vapun vietossa miehen siskon luona ja keväällä siellä perinteisesti kasataan tramboliinia porukalla. Meidän neiti pääsi istuskeleen trampalle jo kasausvaiheessa ja möyriin vähän maahan. Tietysti likka vaan olis halunnu mennä siellä multaisenkostealla nurmikolla ja siihen ei oikein meidän varusteet riittäny. Eikä meillä ole kunnon ulkoiluhanskoja, niin ei noilla peukuttomilla kauheen kauaa kivaa ollut, kun ei mistään saanut kiinni.
Mutta kyllähän se tuntui ihmeellistä olevan! Likka lähti innoissaan ryömiin kohti serkkupoikien ulkoleluja ja kaikkea muuta mitä maasta löytyi. Kiviä ei onneksi tajunnut tunkea suuhunsa. Hanskoilla ei tietty varmaan olis onnistunutkaan, mutta ei myöskään tajunnut suoraan suuhun noukkia maasta. Tuuli oli melko kova ja se sai neidin silmät meneen sirrilleen vähän väliä, mutta ei tuo siitä mitään piitannut muuten.


Yökyläily on ihan semihelppoa tuon likan kanssa, mutta nyt kun on keksinyt myös ylöspäin kiipeämisen, niin yöt ovat olleet rauhattomia myös kotona. Sen lisäksi nukuttiin nyt yökyläillessä tietty samassa huoneessa koko perhe, niin enhän mää saanut nukuttua sitäkään vähää. Kuuntelin, kun likka pyöri levottomasti ja inahteli. Ensimmäisinä oltiin ylhäällä (tai itseasiassa alhaalla, kun nukuttiin yläkerrassa) likan kanssa ja toinen neidin serkuista liittyi aika pian meidän seuraan.

Ja voi että miten oli mukava toimia talossa, jossa on keittiö ja olkkari yhtenäistä tilaa!! Pystyin laitteleen likalle aamupalaa ja neiti pyöriskeli siinä lattialla lelujen kanssa ja välillä ryömi ihmetteleen, että mitä se äiti siellä keittiössä puuhaa. Oli helppoa seurailla mitä lapset puuhaa vaikka olikin tarvis tehdä keittiössa jotakin. Meillä olkkarin ja keittiön välissä on likainen eteinen ja neidin kaikki vaatteet on ihan ruskeanharmaita, kun se ryömii siitä lävitse keittiöön. Ja kun on toisessa paikassa, niin ei nää toiseen paikkaan. Plaah, mää haluun muuttaa! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti