keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Tässäkö oli ratkaisu?

Tää on nyt varmaan niin omaan jalkaan ampumista, mutta otan riskin silti. :D Yleensä aina, kun jotain kirjoittaa tyyliin "meillä rytmi menee nyt näin", niin aivan varmasti seuraavana päivänä ei mene niin. ;)

Likka on toisinaan nukkunut aamuisin tosi pitkään. Jopa puoli kymmeneen. Meillä on iltaisin aloitettu unihommat varttia vaille yhdeksän ja viimeisen viikon ajan likan nukahtaminen on kestänyt reilun tunnin ja huoneessa on saanut ravata useasti. Jo pitemmän aikaa nukahtaminen on ollut sellaista, että huoneessa saa käydä muutamia kertoja ja toisinaan nukahtaminen on kestänyt noin puolisen tuntia ja likka on itkenyt ja kiukutellut pinniksessä.

Viikonloppuna olimme ekan yön mökillä ja huhhuijaa! Olin itse muualla la-iltana ja neiti oli mummun ja vaarin kanssa mökillä. Ja neitipä nukkui päikkärit illalla klo 19.30-20.30. Voitte kuvitella, että unille meno ei ollut ihan helppoa. Venytin hommaa tarkoituksella ja reilun tunnin "tappelemisen" jälkeen likka nukahti puolen yön jälkeen. Sitten noin kolmen neljän välillä valvottiin mukavasti tunti, kun likka itkeskeli ja pyöri, tissi ei auttanut ja pyöriminen jatkui. Aamulla heräsimme molemmat mun herätyskelloon yheksän jälkeen ja tietty ekat päikkärit alko pian heräämisestä, kun yö meni huonosti.

Tuo varmasti johtui pitkälti siitä, että nukkumisympäristö oli outo ja tilanne muutenkin neidille outo. Tämä kuitenkin sai mut miettimään, että pitäiskö pohtia jotakin ratkaisuja kotonakin!


Ja näin. PITKÄN alustuksen jälkeen pääsen itse asiaan! :D Eli sunnuntai-iltana nukkuhommat aloitettiinkin kahdeksalta. Likka simahti melkein heti ja kolmen yöherätyksen jälkeen (yksi silitellen ja kaksi tissitellen hoidettua) neiti heräsi aamulla puoli ysiltä. Eilen sama homma, nukkuhommat aloitettiin kasilta. Likka vaikutti pinnikseen laitettaessa pirteämmältä kuin edellisiltana, mutta hyvin nopeasti huoneessa hiljeni ja kahden yöherätyksen jälkeen (yksi silitellen, yksi tissitellen) neiti heräsi aamulla varttia vailla yhdeksän. Tänä iltana homma jatkui ja taas pienen pinniksessä pidetin itsekseenjutteluhetken jälkeen huoneessa hiljeni ja siellä tuo nyt nukkuu.

Samalla tänään tajusin, että olenkohan antanut neidille liian vähän ruokaa! Ennen päikkäreitä likka söikin tänään koko ison purkillisen ruokaa (näitä kaupan valmisruokia) ja nukkuikin sitten päikkärinsä paremmin. Tai noh, ainakin pitempään. Aiemmin olen antanut vajaan purkillisen. Nyt olen myös vähentänyt tissin antamista, koska selvästi mun tissit alkaa olla pikkuhiljaa aika tyhjät (imetys menee nopeasti sellaseks löysän tissin lutkutukseksi) ja kas kummaa: kuin ihmeen kaupalla likka on alkanut ottaa iltasella pullosta (sellanen tuttipullon ja nokkamukin risteytys) korviketta. HURRAA! Tissiä neiti saa nyt illalla, yöllä ja ennen päikkäreitä. Tänäänkin tarjosin yhdessä välissä, kun olin lähdössä kauppaan ja neiti mussa kovasti ennen sitä roikkui, mutta ei oikein kelvannut. Siksikin siis vähentämään päin...


Joten... Tästä päästään siihen, että mahdollinen ratkaisu nukahtamisongelmiin olikin nukkumaan menemisen aikaistaminen. Olenhan minä sen tiennyt, että jos menee yliväsyneeksi, niin se ei tilannetta ainakaan auta. Silti tuli aika yllärinä, että aiemmin nukkumaan laittaessa uni on nyt ainakin toistaiseksi tullut näin kivuttomasti. Eilinen oli vähän känkkäpäivä, kun päikkärit jäi lyhyiksi ja toisille ei suostunut nukahtamaan, mutta tänään nukkui ne yhden pitemmät (melkein 3h) ja oli koko päivän hyväntuulinen.

Katsotaan nyt miten tämä jatkuu ja viikonloppuna ollaan taas yksi yö mökillä, joten taas sotkee sekin kuvioita. Justiinsa tällä hetkellä kuitenkin tilanne helpottanut monelta osalta paljon.

Kuvat viikon takaa, kun oli niin ihanan aurinkoista ja lämmintä. Toisin kuin tämä tän päiväinen sade ja tuuli. Kesä missä ihmeessä oikein viivyt!?

11 kommenttia:

 1. Meillä nukutaan paremmin kun mennään aikasin nukkumaan. Yhä sänkyyn mennään noin klo 19, viimeistään 19.30. Ollaan huomattu että aamulla herätään juuri tasan samaan aikaan, ihan sama milloin mennään nukkumaan. Mitä enemmän saavat unta, sen paremmin menee seuraava päivä ja ilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on. Itse vaan itsekkäästi pelkäsin, että herätykset alkaa tulla liian aikaisin tällaisella illantorkku-aamunvirkku-tyypille. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole aamut aikaistuneet ja likka on tyytyväinen. Toivotaan, että tämä jatkuu huomennakin, enkä onnistunut sitä manaamaan. ;D

   Poista
 2. Kiva juttu, että teillä nukutaan paremmin. Toivotaan, että homma jatkuisi samaan malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan! Kyllä mää kirosin, kun puolenyön tienoilla sain tunnin ajan taas taistella, että neiti nukahtais uudestaan. Oli muka ihan pirteenä... Pitikin mennä sanomaan. :D Sit aamulla iskin taas puoli seittemältä neidin herätessä tissin suuhun ja nukku sitten taas yheksään.

   Poista
 3. Ikinä ei sais kyllä sanoa ääneen, arvaa vaan kuinka meillä on nukuttu niiden kahden hyvän yön jälkeen! Huh huijaa taas. Ja nyt päikkärit on ihan mieletöntä taistoa! Oi miksei tuo lapsi ole perinyt äitinsä unenlahjoja!?! :D
  Mutta toivotaan että teillä jatkuu unet hyvinä! :) Meillä täytyy alkaa noudattamaan kanssa rutiineja paremmin Kun kotiin päästään. Josko se auttaisi edes nukahtamisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tosiaankaan sais! Meilläkin kyllä yöllä sit tunti valvottiin ja mietin mielessäni, että pitikin mennä mitään aiheesta kirjottaan. Kyllä sit taas aamulla nukuttiin yheksään asti, että ei kai sais valittaa. Mut pakko on antaa tissiä öisin (ja aamusin), sillä sen saa aamulla vielä nukahtaan uudestaan, kun muuten tarvis nousta ja sit kohta likka olis taas ihan naatti...

   Poista
 4. Mahtavaa! Peukut pystyyn, että tilanne jatkuu tällä tavoin :)

  Meillä oli aiemmin yöunille meno klo 20.30. Jossain vaiheessa päikkäreiden lyhennyttyä aikaistettiin yöunille menoa ja nykyisin tossa klo 19.30 maissa mennään nukkumaan. Useimmiten edellisiltä päikyiltä herätään klo 15.30-16 joten 3,5-4 tuntia on väliä yöuniin ja se näyttää meillä toimivan! Iltatoimet alkaa klo 18.30, jolloin on iltapuuro. Sen jälkeen pesut ja yöpuvut päälle ja just ennen yöunille viemistä maidot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nyt kahtena yönä ollut puolenyön tienoilla sellainen tunnin kukkuminen hereillä... Saattaa tuijottaa mua sängyssään ihan silmät selällään ja sit alkaa härväys. Nyt oli ihan väsy ja nukahtamaisillaan koko ajan, mut sit taas pillahti itkuun. Nyt täällä ollaan tissi suussa (klo2.35). Mut ainakin nukahtaminen on tähän mennessä ollut paljon helpompaa, jos muu härväys on säilyny. ;)

   Poista
  2. Nooo, ehkä se härväyskin loppuu aikanaan! :) Annat vähän aikaa neidille nyt taas tottua uusiin aikatauluihin ja nukahtamisjuttuihin. Peukut pystyssä!

   Poista
 5. Mä en osaa sanoa muuta kuin tsemppiä! Olen itse todennut, että vähiten nukkumisesta on meillä tullut ongelmaa, kun en ole miettinyt sitä... Iltaisin seuraan vähän milloin vauva alkaa näyttää väsyneeltä ja sit painellaan nukkumaan. Oli kello 19.05, 20.15. tai 20.56. Mutta siis tämä oli vain oma kokemus. Jokainen tekee tavallaan!!! Tosi paljon olen kuullut "jauhettavan" että tietty napakka rytmi pitää olla, mutta... Enää en suostu nukuttamaan yliväsynyttä tai "aliväsynyttä" vauvaa. Olemme siis jollain tavalla rytmittömiä, ainakin toistaiseksi. Nyt meni ihan selostamiseksi tämä kommentti... Piti siis tulla vain kertomaan, että tsemppiä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se on paljon lapsesta ja perheestäkin kiinni! Toinen varmasti tarvitsee tiukempaa rytmiä ja toiselle sopii vähän vapaampikin meno. Itsekin olen ehkä vähän sortunut siihen, että katson liikaa kelloa. Toisaalta se myös helpottaa arjen pyörittämistä ja menojen sopimista, kun on sellainen suurinpiirtein rytmi. Tietää vähän koska nukutaan. Toisaalta... toisinaan menee meilläkin vähän yliväsymyksen puolelle, jos katson liikaa kelloa. Nonnii, selostamiseksi tämäkin meni. :D Mutta kiitos tsempeistä! ;)

   Poista