keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Ensimmäinen neuvolakäynti!

Nyt on sitten ensimmäinen neuvola takana. Olihan se jännä kokemus. Terveydenhoitaja oli onneksi todella mukava ja tunti siinä meni rupatellen ja muut tarpeelliset jutut tarkistellen. Hirmuinen nippu esitteitä ja lippusia ja lappusia tuli mukaan ja niitä tuossa ehdinkin jo vähän selailla. Aika tuttuahuttuahan nuo olivat suurimmaksi osaksi, mutta varmasti on myös uutta asiaa. Esimerkiksi mihinkään tukiin tai muihin Kelassa hoidettaviin asioihin en ole jaksanut vielä perehtyä. Tietysti tärkeää, että kaikki saa nuo esitteet mukaan, koska vanhemmilla on varmasti hyvin erilaisia valmiuksia uuden elämän alun kanssa.


Tärkeintähän tietysti oli, että terveydenhoitaja löysi vahvat sydänäänet ja siellä pieni sydän hakkasi. <3 Terkka vielä sanoi, ettei saa säikähtää, jos niitä ei löydykään. Luojan kiitos, että löytyi, koska olisin ollut varmaan ihan hermoraunio muuten. ;) Kuulemma helposti löytyi ja oli hyvin voimakkaat.

Ensi viikon maanantaina menen sitten verikokeisiin ja huomenna minun olisi tarkoitus soittaa aika nt-ultraan. Ajanvaraus siis hoidetaan itse, ilmeisesti siitä syystä, että niitä ei meidän pikkukaupungissa tehdä ollenkaan. Täytyy siis mennä ei edes naapurikuntaan, vaan vielä siitä seuraavaan. Onneksi matka ei kuitenkaan ole pitkä. Sitten täytyy vielä toivoa, että löytyy sellainen aika, johon miehenkin työkuviot saadaan sopimaan. Mielestäni on ehdottoman tärkeää, että mieskin on mukana. Se varmasti hänellekin toisi asiaa konkreettisemmaksi. Minulla tässä nyt on jo pahoinvointi tehnyt osansa. ;)

Hankalaa mielestäni tässä on se, että nt-ultraan asti joudun palloilemaan kahden lasketunajan ja viikkojen välillä. Alkuraskauden ultraaja totesi silloin 22.1, että viikkoja on kasassa 6+0 eli nyt tänään se tekee 10+0. Neuvolassa kuitenkin vasta nt-ultra siirtää laskettua aikaa ja siellä nyt joka paikkaan merkittiin, että minulla olisi viikkoja kasassa jo 11+1. Ärsyttävää mielestäni. Edes neuvolalääkäri ei omaa ultraa käyttäessään vielä sitä voi siirtää, vaan vasta sitten nt-ultraaja määrittelee sen oikeaksi. Nyt siis neuvolan papereissa minun laskettu aikani on jo 9.9. Luulen kuitenkin, että nt-ultra sen siirtää sinne oletetun 17.9 tienoille.

2 kommenttia:

  1. Kiva, että teillä kuunneltiin sydänäänet! Mä en ole kuullut vielä pihaustakaan tästä pienestä, mutta reilun viikon päästä on nt-ultra, joten sittenhän kaikki selviää. Mulla on kanssa tuo sama tilanne, että ovis tuli myöhemmin, kuin kuukautiskierron mukaan olis pitänyt tulla, joten neuvolan viikkolaskuri on n. viikon edellä, mutta nt-ultrassahan se alkion ikä viimeistään selviää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, toi sydänäänten kuuntelu oli kyllä kiva plussa mukavan neuvolan päätteeksi. Sullahan on tuo nt-ultra sitten jo ihan kohta. Aika jännää! :)

      Poista