lauantai 8. helmikuuta 2014

Ja pahoinvointi jatkuuu...

En tiedä iskikö minuun torstaina oikeasti vatsatauti vai oliko kyse raskauspahoinvoinnista, mutta kyllä oli kamala päivä. Oksensin 6 kertaa päivän aikana, eikä mikään pysynyt sisällä. Eilen sain jo syötyä ja olo helpotti vähän. Nyt tilalle on kuitenkin tullut todella outo ilmiö: Nälkä alkaa hiipiä ja huono olo samalla. Sitten syön jotain ihan vähän ja tuntuu, että räjähdän. Siis vaikka en söisi juuri mitään, niin silti tuntuu, että vatsa on halkeamispisteessä ja sitten on sen takia tukala ja huono olo. Mitään ei tee enää mieli (kuten aiemmin himoitsin kaikkea erilaista vuoron perää) ja väkisin yrittää syödä jotain. Nyt tosin on jatkuvasti muka maha ihan pinkeenä ja täynnä, ettei sinne mahtuisi mitään. Todellä ärsyttävää siis!

Pääasia kuitenkin, etten ole enää oksentanut. Voi luoja miten olinkaan unohtanut sen olevan maailmankaikkeuden kamalimpia asioita! Silti ajatus maanantaista ja töihin menemisestä tuntuu todella raskaalta. Puhuminen ottaa vatsaan eikä tekisi mieli liikkua yhtään ylimääräistä. Välillä nousee pala kurkkuun. Sitten pitäisi mennä sinne 1-2-vuotiaiden keskelle olemaan hyvä varhaiskasvattaja, niin hohhoijaa sanon vaan teille. Pyydän anteeksi kaikilta perheiltä, mutta en todellakaan ole nyt täysissä voimissani toteuttaakseni mitään mainiota kasvatusta!

2 kommenttia:

 1. Kyllä tää raskauspahoinvointikin tulee välillä ihan ihme sykleissä. Esimerkiksi mulla oli tänään tuossa illalla tosi paha olo, vaikka muutamaan viikkoon ei ole ollut sellaista oikeeta pahoinvointia, vain sellaista epämääräistä yökkäys-tunnetta. Sun varmaan kannattais kertoa työkavereille, niin he ymmärtäisivät sun tilanteen, ja osaavat antaa mahdollisuuden pidellä taukoja ja vältellä kaikkein raskaimpia juttuja.

  Ja toi paha olo ja nälkä ovat kyllä ihan tavallinen yhdistelmä täälläkin. Toivottavasti pystyt kuitenkin syömään aina jotain, mulla se helpottaa oloa hetken päästä, vaikka ei kyllä ole aina kovin helppoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu tosiaan tulevan ja menevän olotilat. Nyt on taas pari päivää ollut parempaa. Töissähän kerroin tästä raskaudesta jo pari viikkoa sitten. Olin silloin jo melkoisen zombina välillä ja ravasin vessassa jatkuvasti. Parempi, että tietävät, kuin kyräilevät ja ihmettelevät tilannetta.

   Poista