lauantai 13. syyskuuta 2014

Lähestyykö synnytys? Veristä vuotoa...

Tänä aamuna jotenkin mulla oli sellanen menkkamainen olo, kun heräsin ja makasin vielä sängyssä. Ei siis sattunut tai mitään, mutta oli vaan sellanen fiilis. Vessassa sitten tuli paperiin vähän runsaamminkin verta. Mukana oli ihan hiuksenhienoja limasia pitkulaisia "juttuja". Aloin tietty heti googletella ja kyllähän sitä tosiaan voi synnytys käynnistyä supistelujen ja vesienmenon ohella myös verisellä vuodolla. Menin sitten ekana makoileen lattialle ja varmistaan, että vauva liikkuu. Vähän meinasi jo huoli hiipiä, mutta kyllä niitä liikkeitä sitten alkoi kuulumaan. Nyt tässä sohvalla istuessa on liikehdintää ollut enemmänkin.

Soittelin kuitenkin svo:lle, kun en oikein ollut varma tästä hommasta. Siellä oikein mukava kätilö sanoi, että jos tulee siteeseen asti ja on kuukautisvuotomaista runsaudeltaan, niin pitäisi lähteä käymään. Se on heillä rajana. Käski käydä alapääpesulla, laittaan siteen ja seuraamaan tilannetta. Jäi kuitenkin puhelusta hyvä fiilis, koska kätilö tosiaan painotti, että jos sun mielestä vuotoa on niin paljon, niin tule käymään. Kävin sitten ihan suihkussa ja laitoin siteen ja nyt tilannetta seuraillaan. Toiveenahan oli se viikon yliaikaisuus, että oltaisiin saatu hautajaiset alta pois. Se saattaa nyt kuitenkin sitten jäädä haaveeksi. Voihan tää vuoto tietty loppuakin, katsotaan nyt. Kätilö kuitenkin sanoi, että tää yleensä enteilee, että synnytys on käynnistymässä lähipäivinä.

Nyt alkaa sitten iskeä se paniikki! Kuinka me oikeesti pärjätään sen vauvan kanssa ja osataan kaikki!? O.o

2 kommenttia:

  1. Onpa jännää!! Täällä pidetään peukut pystyssä että kaikki menee loistavasti! :) Aika hauska jos syntyisi tasan laskettuna ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on verenvuoto laantunut, eikä ole kyllä mitään supisteluja tai muitakaan tullut. Saisi kyllä melkein jo syntyä... Kaverillani oli tänään laskettu aika ja juuri eilen juteltiin, että tuleekohan nää koskaan ulos ja tänään tuli sitten kaverilta viesti, että vauva oli syntynyt täsmällisesti! :D Ehkäpä meilläkin sitten alkaisi tapahtua huomisen lasketun ajan kunniaksi. ;)

      Poista