keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Kasvuseula.fi

Koska meidän terkkarimme ei tunnu aina olevan ihan kaikista pätevin, aloin kiinnostua paino- ja pituuskäyristä. Ekan neuvolan jälkeenhän kävimme painokontrollissa, kun painoa oli kuulemma tullut liian vähän. Kontrollissa terkkari sitten selitteli, että kyllähän sitä painoa oli ihan kivasti tullut, näytti vain tuossa taulukossa niin hurjalta.

Löysin netistä sitten tuollaisen sivuston kuin kasvuseula.fi. Sinne voi kirjata lapsensa pituuksia ja painoja neuvolakäynneiltä ja ne piirtyy sitten sinne kaavioihin. Ja nimenomaan niihin uusiin, kaikki neuvolathan eivät ole niihin vielä siirtynyt. Meidän tytön painokäyrä oli ainakin ihan täsmälleen keskiarvokäyrän päällä. Terkkarille se taisi siksi näyttää niin hurjalta, että tyttö oli kasvanut pituutta hurjasti, joten pituuteen verrattuna painoa ei ollut tullut ihan keskivertokäyrän verran.

Suosittelen tutustumaan, jos kiinnostaa seurata lapsen kehitystä myös tällä tavalla. Itselläni oli tuossa välissä jo hiukan huolta maidon riittämisestä, joten saan ihan erilaista mielenrauhaa, kun voin itsekin sitten seurailla. Neuvolassa terkkari ei ole sieltä koneeltaan aina näyttänyt miten mitän käyrille piirtyy, joten siksikin olen kovin utelias. :)


2 kommenttia:

  1. Pitääpä käydä tutustumassa, kunhan jaksan! Nyt on niin pöhnäfiilis, että parempi jättää myöhemmäksi.

    VastaaPoista