keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Pieniä onnen hetkiä!

Kun äiti on ensin kunnon käninällä herätetty ja saatu ylös, on hyvä jatkaa isin kanssa unia! <3


Hyvää huomenta ja mukavaa keskiviikkoa! :)

4 kommenttia:

 1. Moi! Oon seurannut blogiasi silloin tällöin, vaikka en kommentoinut. Oma laskettu aika lähestyy, ja mietin että synnytitköhän Taysissa? Mulla on niinkin tärkeä kysymys mielessä :D kuin että tarviiko siellä todella olla omat sisäkengät? Vai saako osastolta tossut? Ei ole oikein kokemusta sairaaloista, pärjääköhän ihan sellasilla omilla vierastossuilla vai ovatko liukkaat tms. Mietittiin myös sitä potilashotellia jos kaikki menee hyvin, mutta siinä mietityttää, saako ensikertalaisena tarpeeksi opastusta ja osaako pakata vauvallekin kaiken tarpeellisen (esim paljonko vaatteita) mukaan.

  Kaikkea hyvää pikkuiselle ja perheelle, on ollut kiva lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet käynyt lukemassa. :) Taysissa tosiaan synnytin. Sinä saat ne sairaalan huipputyylikkäät tossut, mutta mies tai muu tukihenkilö tarvii omat sisätossut, mun miehellä oli feikkicrocsit. Minä menin sairaalaankin feikkicrocseilla ja ne oli sit siellä hotellin puolella kyllä tosi hyvät, kun kävi syömässä tai kätilön puheilla.

   Jos yhtään omaa maalaisjärkeä, niin se potilashotelli on kyllä huippu. Siellä on koko ajan 2 kätilöä työvuorossa ja he auttavat missä tahansa. Vauvan kanssa käydään näytillä aina välillä ja he samalla kyselevät äidin vointia ja rohkaisevat kysymään, jos on ongelmia. Itsr pyysin pari kertaa imetysapua ja kätilö tuli sinne meidän huoneeseen avuksi. Eli aina kun apua tarvitsee, sitä saa. :)

   Vauva ei potilashotellissa tarvii omia vaatteita. Vauva voi olla sairaalavaatteissa ja niitä saa sieltä yhteisen tilan kaapista hakea lisää, jos on tarvis. Esim. Ne sairaalan vauvahousut on tosi hyvät, jos tarvii ottaa verikokeita (otetaan kantapäästä ja niissä pöksyissä on sellanen kääntyvä jalkateräosa). Vaippoja, harsoja yms. löytyy sieltä myös. Itselle kun ottaa jotain mukavaa päälle, niin se riittää. Mää pidin verkkareita ja toppia. Helpompi mun mielestä vaan nostaa toppi ylös, kun imettää. Ei tarvii kikkailla imetyspaitojen kanssa. Jokainen tietty tyylillään. Sit itselle ja vauvalle tietty vaatteet, joissa sit lähtee kotiin. Tosi vähällä siellä potilashotellissa pärjää ja äidille kuuluu kaikki ruuat, niin ite olin ainakin koko ajan täynnä. ;)

   Siellä saa omassa rauhassa tutustua uuteen tulokkaaseen, ei tarvitse jakaa tilaa kenenkään oudon kanssa ja itse tykkään ainakin vähän ihmetellä asiaa ensin itse, ennen kuin joku on heti neuvomassa. Asiaa kuitenkin helpotti tieto siitä, että apu on koko ajan saatavilla.

   Onnea sulle loppuraskauteen ja tsemppiä synnytykseen! Toivottavasti kaikki menee synnytyksessä hienosti ja pääsisitte tuonne potilashotelliin, jos niin haluatte. :) Toivottavasti vastauksestani oli jotain apua!

   Poista
  2. Enpäs pääse nyt kirjautumaan sisään (edelliset kommenttini luultavasti eivät menneet läpi), mutta kiitos paljon vastauksesta! Mukava kuulla, että potilashotellissa sai niin paljon tukea ja ensikertalaisena pärjäsi. Meille sanottiin neuvolan valmennuksessa, että vauvallekin pitäisi olla omat vaatteet, mutta sehän on kiva, jos ei tarvitse siitä huolehtia. Katsotaan, jos kaikki menee hyvin ja siellä on tilaa! :) Toivottavasti joka tapauksessa pääsen synnyttelemään pian, alkaa olla vähän paksu olo ;) Hyvää jatkoa edelleen!

   Poista
  3. Kyllä siinä loppuvaiheessa tosiaan alkaa vähän tukaluus vaivata. Hyvä, että pystyin oleen avuksi. Tsemppiä vielä. :)

   Poista