keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Neidin ensimmäinen neuvolakäynti!

Eilen tiistaina menimme ensimmäistä kertaa neidin kanssa neuvolaan. Koska mies on vielä isyyslomalla, pääsi hänkin ekaa kertaa neuvolaan. Äitiysneuvolan puolellahan hän ei käynyt kertaakaan. Terkkarina oli tällä hetkellä sijainen, joka vaikutti vähän häslältä. Hän oli kuitenkin ihan mukava ja käynnistä jäi ihan mukava fiilis.

Nyt on sitten varattuna torstaille painokontrolli, sillä painokäyrä oli laskusuuntainen. Painoa oli kyllä tullut, mutta ei sitten ilmeisesti tarpeeksi. Neiti on kuitenkin nyt itse heräillyt syömään ja maitoa multa ihan satavarmasti tulee. Saattaa kuitenkin olla, että tytsyn suussa tiukasti oleva sammas on syynä siihen, ettei paino ole noussut niinkuin pitäisi. Jonkin verran on tissillä alkanut nyt ilmetä sellaisia pieniä kiukkukohtauksia. Vaikuttaisi, että halua syömiseen vielä olisi, mutta joku kinnaa neitiä jostakin. Terkkari epäili, että sammas on voinut tehdä suusta kipeän, eikä neiti siksi syö niin paljon kuin haluaisi. Tyttö on kuitenkin pääsääntöisesti ollut ihan hyväntuulinen, terästettynä pienillä vatsavaivoilla, kun d-vitamiinit startattiin viikko sitten torstaina.

Olemme sammasta hoitaneet vichylla terkkarin kotikäynnin ohjeistuksella. En ole kuitenkaan varmaan hoidellut tuota suuta tarpeeksi tiheästi. Olen muutaman kerran päivässä kiepsauttanut vichyistä pumpulipuikkoa tytön suussa, mutta sammas ei tosiaan ole kadonnut. Nyt neuvolalääkäri kirjoitti reseptin geeliin, jonka pitäisi hoitaa sammas. Se tuntuu kuitenkin olevan aika hurjaa tavaraa, eikä selosteessa sitä edes suositella alle 4 kuukauden ikäisille. Terkka sanoi, että voimme vielä yrittää puolukalla ja sitä aion tehdä nyt ennen geelin kanssa heilumista. Nyt olen vähän joka välissä pumpulipuikolla hieraissut puolukkaa tytsyn suuhun ja samalla yrittänyt putsailla omia rintojani vichyllä. Toivon todella, että sammas lähtisi näillä paranemaan, eikä sitä geeliä tarvitsisi käyttää ollenkaan.

Muuten tyttö sai neuvolassa kehuja! Pituutta oli tullut hurjasti, nyt neiti oli jo 54,5 cm pitkä. Paino oli tosiaan 4130 g ja pipo oli nyt 36 cm. Iho hyvässä kunnossa ja terkkarikin ihmetteli kuinka tyttö jo nostaa päätään mahallaan ollessaan. Ja tuohan on nostanut sitä jo ihan syntymästä asti. Nyt tietysti koko ajan paljon voimakkaammin. Kaikki sitä ihmettelee kovasti, mutta niin vaan neiti päätään nostelee tarmokkaasti. Röyhtäyttääkin kun yrittää, niin pää vaan neidillä heiluisi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti