maanantai 3. marraskuuta 2014

Meidän päivä!

Moni on blogissaan kirjoittanut päivästään vauvan kanssa. Kovin hyvin monelle on jo muotoutunut päivärytmi. Meillä on jonkinlaista kaavaa, mutta etenkin johtuen neidin vatsavaivoista, ei päiväunien ajankohdalla ole hirveästi pysyvyyttä. Uni tulee usein sitten, kun vatsavaivat hellittää.

Ja taas se, miten on iltaisin päästy nukkumaan, vaikuttaa sitten aamuun. Jos neiti herää aamulla kuuden tienoilla, niin imetän ja nukutaan vielä sängyissä tai sängyssä. Riippuu siitä nukahtaako tytsy viereen vai pitääkö hänet "kävelyttää uneen". Jos taas heräillään vasta kahdeksan aikoihin tai jälkeen, niin noustaan ja vaihdetaan jo vaatteet yms.

Aamusella neiti viihtyy yleensä pirteänä jonkinaikaa lattialla. Yleensä makoilen siinä vieressä. Mutta sellainen 15 minuuttia on aikalailla maksimi mitä neiti viihtyy siinä. Unet tulee koska tulee. Jos on keliä, niin lähdetään vaunuileen. Riippuu jälleen likan mielentilasta ja väsymyksestä, että jatkaako uniaan vaunuissa lenkin jälkeen. Aikalailla nukkuu päivässä yhdet pidemmät päikkärit (sellaset 2-3 tuntia) ja sitten yhdet tai kahdet lyhyemmät unet. Joskus saattaa olla niin, että iltasella alkaa vatsanväänteet vaivata, eikä nuku noiden yksien päikkäreiden lisäksi muita ollenkaan. Silloin yleensä nuokahtaa syliin ehkä 5 minuutiksi kerrallaan ja säpsähtää taas hereille.

Huomatkaa söpö takatukka! ;)

Yöt nukkuu kuitenkin kivasti sitten, kun lopulta sinne yöpuulle päästään. Esimerkkinä viime yö, kun tyttö lopulta nukahti syliin noin kello 22.30 ja yhdentoista kieppeillä siirsin hänet omaan sänkyyn (lue: äp-laatikkoon, on se vaan kätevä). Yöllä katsoin kelloa 3.20, kun neiti känisi ekan kerran. Syötin tytön ja hän oli jotenkin yllättävän huonotuulinen ja nukahti sitten syliin vasta joskus kello 4.30 jälkeen. Itse pääsin viiden tienoilla takaisin sänkyyn. Sitten herättiinkin aamuun jo ihan kunnolla, kun kello oli melkein puoli yhdeksän aamulla, kun neiti seuraavan kerran herätti.

Kaikki yöt eivät mene noin pitkillä unipätkillä, mutta usein kyllä. Joskus heräillään sitten 2 tunnin välein, joskus hyvin harvoin tiuhemmin. Mutta kyllähän se väsyttää, jos koko illan huutaa vatsakipuja. Vaikka unisenkin illan jälkeen tyttö kyllä nukkuu ihan mukavia unia öisin. Toivottavasti nämä kunnolliset yöunet jatkuvat, koska kyllä sitä vaan itse on niin paljon pirteämpi tällaisten unien jälkeen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti